توجه روز افزون جامعه جهاني به سمت مصرف فرآورده­هاي غذايي سالم، عاري از مواد شيميايي و آنتي بيوتيك­ها (فرآورده­هاي ارگانيك) موجب برقراري استاندارد­هاي جديد براي مواد غذايي به ويژه توليدات دامي شده است

توجه روز افزون جامعه جهاني به سمت مصرف فرآورده­هاي غذايي سالم، عاري از مواد شيميايي و آنتي بيوتيك­ها (فرآورده­هاي ارگانيك) موجب برقراري استاندارد­هاي جديد براي مواد غذايي به ويژه توليدات دامي شده است

در اين رابطه مصرف آنتي بيوتيك­ هاي محرك رشد در بسياري از كشورها منع شده و تركيبات گياهي به عنوان محرك رشد و سلامتي جايگزين آنها گرديده است.

يكي از گروه هاي مواد موثره گياهان، اسانس ها هستند. اسانس ها از نظر تركيب شيميايي همگن نيستند، بلكه به صورت تركيب هاي مختلفي مشاهده مي شوند، ولي به طور كلي از گروه شيميايي موسوم به ترپن ها هستند و يا منشا ترپني دارند. اين تركيبات معمولاً از بو و مزه تندي برخوردارند و وزن مخصوص آنها اغلب از آب كمتر است. اين مواد به روغن هاي فرار يا روغن هاي خاص نيز معروفند.

اسانس ها در سلول ها و كرك هاي ترشحي منفرد و يا مجتمع، غده هاي ترشحي، مجاري ترشحي در قسمت هاي سطحي و دروني اندام هاي مختلف برگ ها، ميوه ها، جوانه ها و شاخه هاي گياهان وجود دارند. سلول ها و بافت هاي ترشحي مذكور ممكن است تنها در يك اندام گياه وجود داشته باشند (مثلاً تنها در گل يا ميوه) و يا ممكن است در اندام هاي مختلف گياه پراكنده باشند. در اين صورت اسانس هاي حاصله از نظر كميت، كيفيت و همچنين عناصر و اجزاء تشكيل دهنده از اندامي به اندام ديگر تفاوت دارند، به طوري كه مثلاً توليد كنندگان عطر و ادكلن به خوبي مي دانند كه اسانس هاي حاصل از گل هاي نارنج تلخ در مقايسه با اسانس­ هاي استخراج شده از پوست و ميوه اين گياه از كيفيت و ارزش بيشتري بر خوردار مي باشند. از اين رو يكي از مهمترين مسائل گياهان دارويي مطالعه و تحقيق در مورد اسانس موجود در اندام هاي مختلف يك گياه و مقايسه آنها از نظر ميزان كيفيت و كميت با يكديگر مي باشد. اسانس ها معمولاً در داخل سلول هاي گياهي به شكل قطرات كروي و گلبول مانند جاي گرفته اند. وجود اسانس تنها در حدود 2000 گونه از 250000 گونه گياه گلداري كه تاكنون شناخته شده، گزارش گرديده است. مهمترين گياهان دارويي حاوي اسانس متعلق به خانواده هاي نعناع، سراب، مورد، گشنيز، كاسني، سرو و تعداد كمي از گياهان ديگر مي باشد.

اسانس ها معمولاً داراي خواص فيزيكي و شيميايي زير هستند:

اسانس ها موادي فرار هستند، در الكل و ديگر حلال هاي آلي حل مي شوند، وقتيكه تازه باشند عمدتاً بي رنگ به نظر مي رسند كه در اين حالت هيچ گونه شباهتي به مواد روغني ندارند.

اسانس ها معمولاً متعلق به ترپن ها، سزكويي ترپن ها، الكل ها، آلدئيد ها، استرها، فنل ها، اتر ها و پراكسيدها مي باشند. اين مواد غالباً مانع رشد باكتري مي گردند و خاصيت ضد تورم، ضد دل درد، آرام بخش، ضد نفخ، اشتها آور و گاهي اوقات خاصيت خلط آوري دارند.

یکی از مهمترین معضلات در مرغداری تنش و استرس می باشد که به اشکال مختلف به اقتصاد صنعت طیور آسیب می رساند. انواع مختلفی از استرس ها در صنعت طیور وجود دارند که باعث کاهش عملکرد و تلفات می گردد.

استرس حرارتي

استرس حرارتی عبارتست از افزایش (يا کاهش) دمای سالن پرورشی به مقدار بیشتر (يا کمتر) از منطقه آسایش حرارتی پرنده ( منطقه آسایش حرارتی دامنه­ ای از درجه حرارت محیطی است که در آن دما تبادل انرژی با محیط صورت نگیرد : Thermal Comfort Zone)) که این منطقه برای انواع طیور متفاوت است.درجه حرارت بدن طیور0c 41 برابر با 0f 106می باشد.

اگر پرندگان به هر دلیلی بین حرارت تولیدی بدن وحرارت از دست رفته بدن نتوانند تعادل ایجاد کنند و گرمای تولیدی بیشتر از گرمای از دست رفته باشد دچار استرس گرمایی می شوند.

استرس اكسيداتيو

استرس اکسیداتیو نشانگر یک عدم تعادل بین تولید و ظهور انواع رادیکال آزاد اکسیژن و توانایی سیستم بیولوژیک برای سم زدایی و یا ترمیم آثار مخرب آنهاست. استرس اکسیداتیو به وضعیتی اشاره دارد که توانایی سیستم بیولوژیک برای سم زدایی و یا ترمیم آثار مخرب انواع رادیکال های آزاد اکسیژن به قدر کافی نباشد، لذا آسیب های اکسیداتیو به سلول، بافت یا ارگان های بدن را به دنبال خواهد داشت .در اين وضعيت راديكال هاي آزاد اکسیژن يا ساير بنيان هاي باردار فعال بر ایمنی بدن غلبه نموده و این ترکیبات باردار می­ توانند به بافت های مختلف بدن آسیب وارد و عمل ارگان­ها را مختل کنند. در واقع در حین استرس اکسیداتیو میزان آنتی اکسیدان ها (عوامل خنثی کننده ترکیبات باردار اکسیژن) در بدن کاهش می­ یابد و بدن نیاز دارد جهت مقابله با ترکیبات آزاد اکسیژنی از منابع بیرونی کمک بگیرد که در صورت فراهم سازی مکمل های آنتی اکسیدانی، می توان بر استرس اکسیداتیو غلبه نمود.

امروزه یکی از شایع ترین مشکلات فارم­های پرورش طیور افت ایمنی است، این عارضه در همه جای جهان مشاهده شده و خسارت اقتصادی چشمگیری به صنعت طیور وارد می کند. افت سیستم ایمنی سندرومی است که نشانه های کلینیکی ندارد. ولی با این علائم مشاهده می ­شود:

1- عملکرد ضعیف 2 کاهش یکنواختی3 وزن بدن کم 4 افزایش ضریب تبدیل غذایی 5 نیاز به واکسیناسیون مکرر 6- افزایش مرگ ومیر 7- عفونت­های باکتریایی ثانویه 8- تحلیل ارگان های لمفوئیدی

مطالعات و فعالیت های تحقیقاتی نشان داده اند که سطوح بالای برخی ویتامین ها مانند ویتامین E می توانند عملکرد سیستم ایمنی پرنده را به ویژه در شرایط تنش ناشی از عوامل محیطی بهبود دهند.در حالی که نیاز مندی مرغ گوشتی به ویتامین E بین 20 تا 85 واحد در هر کیلوگرم خوراک عنوان شده، تحقیقات نشان داده­اند که سطوح بالاتر حتی تا 300 واحد در کیلوگرم خوراک موجب بهتر شدن پاسخ ایمنی می گردد.

همراه شدن برخی ویتامین ها با مواد موثره گیاهی می تواند در حل مشکلات موجود در مرغداری ها مانند کاهش ایمنی و تلفات بالا و کاهش عملکرد و مشکلات متابولیکی مانند عارضه کبد چرب پیشگیری نموده و بازدهی را در واحد­های پرورش طیور افزایش دهد.

در همين راستا شركت تهران مکمل پارس با توجه به ذخاير متنوع گياهان دارويي كشور و با اتكا به توان علمي متخصصين داخلي اقدام به توليد محصولات جديد خود با نام های بيوسنس، پاورشل، لیورریکاور و ویتاپرو در کیسه هایی به وزن 10 کیلوگرم و مقدار مصرف یک کیلوگرم در هر تن خوراک آردی نموده است.

معرفی محصولات:

بيوسنس Bioessence)(

تركيبي از عصاره ها و اسانس­هاي گياهي است كه بر روي دستگاه گوارش حيوانات موثر بوده و موجب بهبود قابل توجه شاخص هاي عملكردي مانند افزايش رشد و توليد، آمادگي بهتر روده براي مقابله با استرس ها، كاهش ضريب تبديل غذايي، كاهش تلفات و افزايش سلامتي، تثبيت وضعيت روده و كاهش وقوع اسهال، كاهش توليد گاز آمونياك می گردد.

موارد مصرف: محرك رشد، افزايش اشتها، افزايش بازدهي خوراك، بهبود هضم غذا، كمك به تثبيت وضعيت روده و تقويت فلور طبيعي روده

حيوان هدف: طيور گوشتي، تخمگذار، مادر و آبزيان

مواد تشكيل دهنده: عصاره و اسانس­ هاي گياهان رازيانه، مرزه، پونه كوهي، انيسون، بادرنجبويه و آويشن

پاورشل (Powershell)

پاورشل با تامین مینرال های روی، مس، منگنز، آهن و سلنیوم به ساخت پوسته با کیفیت و ضخامت مناسب کمک می کند. این مینرال ها به شکل کیلیت شده با اسیدهای آمینه گوگرد دار بوده و با راندمان بالا در دستگاه گوارش جذب می گردند. همچنین گروهی از ترکیبات اسیدی آلی در پاورشل وجود دارند که با ایجاد حالت اسیدی در دستگاه گوارش موجب بهبود جذب کلسیم، فسفر و سایر مینرال های موثر در کیفیت پوسته تخم مرغ می گردند.

موارد مصرف: تقویت پوسته تخم مرغ، افزایش استحکام و ضخامت پوسته تخم در مرغان تخمگذار و مادر کاهش مشکلات پا در مرغ و بوقلمون گوشتی

مواد تشکیل دهنده: اسیدهای آلی و مینرال های روی، مس، منگنز، سلنیوم و آهن به شکل کیلیت شده

لیورریکاور(Liverrecover)

لیورریکاور ترکیبی است از کلیه عوامل لیپوتروپیک که موجب افزایش جابجایی اسیدهای چرب در بدن و تسهیل در سوخت و ساز آنها می­ گردد. این ترکیب می ­تواند با بهبود سوخت و ساز چربی ضمن پیشگیری از کبد چرب از عوارض بعدی آن پیشگیری نماید.

مواد تشکیل دهنده : ویتامین E، سلنیوم آلی، ویتامین B5 ، بیوتین، ویتامین B12 ، ال-کارنتین، کولین، اکسید روی، آنتی اکسیدان

موارد مصرف : پیشگیری و کاهش سندرم کبد چرب

حیوان هدف: مرغ تخمگذار، مرغ مادر،گوشتی

ویتاپروVitapro) )

ویتاپرو مجموعه ای است از عوامل موثر و تقویت کننده سیستم ایمنی شامل ویتامین های A,E,Cو عنصر سلنیوم به همراه برخی گیاهان داروئی خاص. این مجموعه عوامل با تقویت سیستم ایمنی به پرنده کمک می کند تا در مقابل عوامل مهاجم ویروسی و باکتریایی و استرس های محیطی به نحو کامل تری مقاومت نماید. به این ترتیب درگیری و ابتلا به بیماری همچنین تلفات به نحو چشمگیری کاهش می یابد.

مواد تشکیل دهنده: ترکیبات گیاهی ویژه ، ویتامین های A، E ،C ، سلنیوم آلی و آنتی اکسیدان

موارد مصرف : تقویت سیستم ایمنی طیور در برابر عوامل ویروسی و باکتریایی و بهبود ضریب تبدیل غذایی و افزایش رشد

 

دانلود فایل: