کیفیت آب مورد استفاده برای شرب در پرورش طیور از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. به همین منظور آزمایش آب فارم مصرف کنندگانی که از کنسانتره مرغی و افزودنی های خوراکی شرکت تهران مکمل پارس استفاده می­کنند برای پرورش امری الزامی است

 

کیفیت آب آشامیدنی نه تنها به کیفیت منابع تامین آب بلکه به پاکیزگی سیستم توزیع آب نیز بستگی دارد. وجود زنگ زدگی، رسوب، جلبک و ترکیبات آلاینده متفرقه باعث غیر فعال شدن مواد ضدعفونی کننده و ایجاد محیطی مطلوب جهت رشد میکرواورگانیسم ها می گردد.

 

آب باید تمیز، خنک و عاری از عوامل بیماری زا باشد.PH  مناسب آب آشامیدنی حدود 5/5 تا 5/7 است. PH اسیدی باعث بروز مشکلات استخوانی و PH قلیایی موجب بروز اختلالات گوارشی می گردد، هم چنین سختی آب نیز باید در حد نرمال باشد. استفاده از آب با سختی بالا، میزان استهلاک و نابودی وسایل فلزی و لاستیکی را افزایش خواهد داد. همچنین لایه های رسوبی در جدار داخلی لوله ها به وجود می آید و حلالیت برخی از آنتی بیوتیک ها و ضدعفونی کننده ها را کاهش می دهد.

 

منبع آب باید همیشه تمیز باشد، به همین دلیل هر چند وقت یکبار آب منبع  را تخلیه کرده، بخوبی شسته و تمیز شود. توصیه می شود  مصرف کنندگان کنسانتره مرغی و افزودنی های خوراکی شرکت تهران مکمل پارس به منظور بررسی و کنترل کیفیت آب مصرفی، حداقل دوبار در سال، آب مزرعه خود را مورد آزمایش قرار دهند. میزان کلری که برای ضدعفونی کردن آب توصیه می شود حدود 3- 8 قسمت در میلیون می باشد. در برخی گزارشات، مصرف نادرست کلر با كاهش 30 درصدي آب در گله همراه بوده است که بعد از تلاش براي پيدا كردن دليل افت مصرف در گله به اين نتيجه رسيدند كه در آب ترکیبات کلر ريخته مي‌شود كه به آنها در سالم بودن پرنده كمك مي‌كند. وقتي استفاده از اين ماده قطع شد فوراً مصرف آب افزايش پيدا كرد. بعد از آن توليد كنندگان به اين نتيجه رسيدند که كلر به طور نامناسبي با آب مخلوط شده،که مقدار آن سه برابر مقدار استاندارد بوده است

وقتي ظاهر و مزه آب خوب باشد، آب از كيفيت خوبي برخوردار خواهد بود اما مصرف کنندگان کنسانتره مرغی بايد آگاه باشند كه در مورد كيفيت آب نمي‌توان قضاوت كرد به جز با بررسي‌هاي آزمايشگاهي.

 تست‌هاي مربوط به زمين به‌طور قطع نشان داده‌اند كه از يك مزرعه به مزرعه ديگر و حتي از يك چاه به چاه ديگر، تفاوت‌هاي غيرقابل مشاهده‌اي در كيفيت آب وجود دارند كه باعث ايجاد تفاوت در عملكرد پرنده مي‌شوند. براي مثال در يك مزرعه در دو سالن نزديك به هم که يكي از سالن‌ها از يك حلقه چاه جديد استفاده مي‌كرد، رشد گله، آن چيزي نبود كه انتظار مي‌رفت. وقتي اين سالن دوباره به چاه قديمي وصل شد عملكرد گله به حالت قبل و نرمال برگشت. آزمايشات نشان دادند كه آب چاه جديد داراي غلظت‌هاي بيشتري از سديم و سولفات بود.