نرخ رشد پرندگان نسبت مستقیمی با بروز آسیت در گله خواهد داشت.

اجزای تشکیل دهنده خوراک مرغ و نحوه خوراک دهی از مهمترین عوامل موثر بر بروز آسیت خواهند بود که از مهمترین این عوامل می توان به فرم فیزیکی خوراک، جیره با تراکم مواد مغذی بالا و مصرف بالای خوراک اشاره نمود.

 مدیریت نرخ رشد

 سرعت رشد بالا در ابتدای دوره رشد جوجه مرغ می تواند موجب بروز آسیت در انتهای دوره رشد شود کنترل رشدجوجه مرغاز سن 5 الی 16 روزگی نه تنها موجب افزایش سلامتی جوجه مرغ خواهد شد بلکه موجب رشد جبرانی شده و بهبود ضریب تبدیل غذایی و عملکرد جوجه مرغ را به دنبال خواهد داشت.

 محدودیت غذایی

 برنامه محدودیت غذایی متناسب با نژاد، جنس، فصل پرورش، منطقه پرورش و فرم خوراک متفاوت از شدید تا ملایم قابل اجرا است در برنامه محدودیت شدید مقدار غذایی که به جوجه مرغ داده می شود به اندازه ای است که جوجه مرغ به اندازه ای خوراک مصرف می کند که نه رشد کند نه وزن کم کند صرفا جهت زنده مانی جوجه مرغ باشد. محدودیت غذایی به میزان معنی داری موجب کاهش بروز ناهنجاری های متابولیکی جوجه مرغد شده اما بایستی توجه داشت هدف از پرورش مرغ گوشتی رشد جوجه مرغ در حداکثر سرعت با حداقل تلفات و مصرف خوراک کمتر است از این رو برنامه محدودیت غذایی بایستی متناسب با شرایط محیطی باشد بطوریکه نباید وزن جوجه مرغ و عملکرد آن در انتهای دوره تحت تاثیر منفی محدودیت قرار گیرد بلکه با اعمال محدودیت، به دنبال کاهش تلفات ناشی از ناهنجاری، در کنار عملکرد بهینه جوجه مرغ خواهیم بود.

 محدودیت غذایی موجب کاهش قابلیت زیست فراهمی مواد مغذی و رنگدانه ها شده است که می تواند به طور مستقیم بر رشد، حجم توده عضلانی و عملکرد اقتصادی جوجه مرغ تاثیر داشته باشد.

 تراکم جیره

 استفاده از جیره های با تراکم پایین مواد مغذی می تواند موجب کاهش سرعت رشد جوجه مرغ علی الخصوص در دوره رشد (0 الی 21روزگی) شود. زیرا جوجه مرغ در این سن نمی تواند به خوبی میزان مصرف خوراک را با سطح انرژی مورد نیاز متناسب نماید از این رو استفاده از جیره رقیق تر موجب کاهش مصرف مواد مغذی در جوجه مرغ خواهد شد. رقیق سازی متوسط جیره می تواند بدون آنکه اثرات مخربی بر عملکرد جوجه مرغ داشته باشد از مرگ و میر جلوگیری به عمل آورد.

 فرم خوراک

 استفاده از خوراک پلت و کرامبل نسبت به خوراک مش و کنسانتره مرغی موجب افزایش مصرف خوراک و سرعت رشد جوجه مرغ خواهد شد.

 چربی غیر اشباع

 استفاده از سطوح بالاتر امگا3 در جیره موجب افزایش انعطاف پذیری گلبول قرمز و کاهش فشار خون ریوی در پرندگان می شود و در نتیجه موجب کاهش فشار خون ریوی در پرندگان خواهد شد.

 ال-کارنیتین

 کمبود ال-کارنیتین در جیره موجب افزایش سنتز ال-کارنیتین در بدن خواهد شد. در جیره هایی با سطح انرژی بالا ال-کارنیتین در بدن جوجه مرغ به اندزه کافی برای سوخت و ساز چربی در بدن نخواهد بود. در این موارد استفاده از منابع ال-کارنیتین می تواند مفید باشد. از جهت دیگر ال-کارنیتین در بدن به عنوان آنتی اکسیدان عمل نموده و از بروز استرس اکسیداتیو و آسیت در بدن جوجه مرغ جلوگیری به عمل خواهد آورد.